Glijen vanaf de Kuinderberg kan op twee banen van 45 meter lengte, ééntje voor de wat kleinere bezoeker en ééntje voor de iets oudere bezoeker die meer snelheid wil. De speciale kunststof glijmatten zorgen ervoor dat je ook zonder sneeuw beneden komt.

De banen kunnen worden gebruikt met de speciale tubing banden die bij Skischule Thomas worden uitgereikt. Let op! Het is niet mogelijk om met eigen meegebrachte sleetjes de banen te betreden. De borstels van de banen kunnen hierdoor beschadigen waardoor er geen gebruik meer van de banen kan worden gemaakt. Daarnaast zal de aangerichte schade op de veroorzaker worden verhaalt. Als er wel sneeuw valt, dan zijn beide banen ook toegankelijk voor eigen meegebrachte attributen omdat de sneeuwlaag, dan een bescherming biedt aan de borstels.

We willen iedereen de gelegenheid geven om deze winterpret te kunnen beleven dus, wees op tijd met de reservering van jouw tubing band!

 

Door de prachtige bossen van de Kuinder is een langlauf parcours uitgezet van 2 Km. De start en finish is bij Skischule Thomas onderaan het dal van de Kuinderberg, waar ook de Tubing Slide banen zijn. Als het gaat schemeren worden er hoofdlampen uitgereikt waardoor er nog steeds kan worden gelanglauft.

Nieuw is dat er geen schoenen bij de langlaufski's worden uitgereikt, maar dat er op de ski een schoenhouder is gemonteerd waarop je je eigen schoenen kunt vastgespen. Kom wel met stevige schoenen als je gebruik wilt maken van onze langlaufski's. Je mag ook je eigen langlaufski's meebrengen.

In de route zijn ook opgenomen parkeerhavens voor inhaalmanoeuvres, kluunplekken voor overstekende wandelaars en fietsers, rustplekken en een viertal biatlon schietbanen.

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op de olympische winterspelen, cross country skiers met een geweer op hun rug die naast het langlaufen ook schietoefeningen doen. Langs ons langlaufparour vindt je vier schietbanen met een verschillend moeilijkheidsgraad.

Onze geweren zijn als lasergun uitgevoerd, waardoor ze veilig te gebruiken zijn voor jong en oud. Het punten systeem is erg gemakkelijk. Er zijn op elke schietbaan vijf doelen per schutter beschikbaar. De oefeningen dienen per doel in verschillende houdingen te worden uitgevoerd. De schutter heeft de beschikking over vijf schoten. Het maximale aantal punten wordt behaald met het raken van alle doelen.

Na het passeren van de vier schietbanen worden bij de finish de punten opgeteld, en de winnaar van jouw groep bekend gemaakt.

Het biatlon geweer is een copy van de Russische Bi-5.7 uitgevoerd als een lasergun. Dat wil zeggen dat er niet met echte kogels wordt geschoten, maar met een laserdot, zoals je dat ook kent van het lasergamen.

Sovjetatleten gingen naar de eerste wedstrijden met Mosin-geweren, en verloren de wedstrijden. Het verlies gaf echter een serieuze impuls aan de Russen en in 1959 hadden Sovjetatleten al een speciaal biatlongeweer ontvangen genaamd Bi-59, ontworpen bij de onderneming Izhmash door ontwerpingenieur Shestryakov.